یک متخصص مغز و اعصاب با بيان اين كه پارکینسون یا لرزش در مردان شیوع بیشتری دارد که این نسبت در مقایسه با زنان 3 به 2 است گفت: فیزیوتراپی و ورزش مناسب نقش بسیار مهمی در جلوگیری از پیشرفت این بیماری دارد.

 

 

دکتر ابوالقاسم رحیمدل  اظهار كرد: پارکیسون (لرزش) بیماری است که معمولا سنین متوسط عمر را درگیر می‌کند و به طور متوسط در سنین 55 سالگی بروز پيدا مي‌كند.

 

وی با بيان اينكه این بیماری در سنین 20 تا 80 سالگی نيز بروز مي‌يابد افزود: در موارد نادری حتی تا سن زیر 20 سال هم دیده شده است و شیوع این بیماری در جامعه حدود 160 نفر از هر صد هزار نفر است.

 

دكتر رحميدل خاطر نشان ساخت: اين بيماري در سنین پیری شیوع آن افزايش مي‌يابد به طوري كه در 550 نفر در هر هزار نفر ديده مي‌شود.

 

وی تصريح كرد: اين بيماران در زمان استراحت به یکی از حالتهای لرزش كه فرکانس 4 تا 5 هرتز دارد و تقریبا در انتهای اندامها و به خصوص در دستها ظاهر می‌شود مبتلا مي‌شوند.

 

عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي يزد با بيان اين مطلب كه لرزش در حال استراحت با فعالیت محو می‌شود و با ادامه فعالیت مجددا ظاهر می‌شود خاطر نشان ساخت: این لرزش در لب‌ها، چانه و زبان هم شایع است و با راه رفتن لرزش دستها ( كه اولین علامت پارکینسون است) افزایش می‌یابد.

 

وی در خصوص حالت دیگری از لرزش گفت: سفتی مفاصل حالت دیگر اين بيماري است که به صورت افزایش مقاومت نسبت به حرکاتی که یک معاینه‌گر انجام می‌دهد خود را نشان می‌دهد و در ضمن این سنتی مفاصل در همه جهات حالت چرخ دنده‌ای به خود نمی‌گیرد.

 

دكتر رحيمدل در خصوص وضعیت خمیده این بیماران گفت: اين وضعيت از اندام‌ها شروع شده به اين صورت كه سر به حالت خمیده و کمر حالت قوز مانند پیدا می کند و اندامها در جلو بدن نگه داشته می‌شود و حتی آرنج و لگن و زانو حالت خمیده پیدا می‌کنند.

 

وي خاطر نشان ساخت: عامل دیگر لرزش فريزينگ یا ناتوانی موقت برای ایجاد حرکات فعال که بیشتر پاها در حین راه رفتن دچار اختلال می شود در بعضی موارد پلک ها هم درگیر می‌کند که پلاک ها 40 ثانیه دیرتر باز می‌شود.

 

اين متخصص مغز و اعصاب در پايان با بيان اين كه داروهایی که دارای ترکیبات L-DOPQ هستند بهترین دارو برای درمان پارکینسون می‌باشند توصيه كرد: داروهايي به مانند؛ تری هگزی فنی دیل – کپسول آمانتاوین برای کاهش لرزش و افزایش حرکات موثر می‌باشد. و همچنين فیزیوتراپی و ورزش مناسب نقش بسیار مهمی در جلوگیری از پیشرفت این بیماری دارد.

 

 

 

 

  • نویسنده : یزد فردا
  • منبع خبر : خبرگزاری فردا